Yvon D. Schuler

Ik heb als docent in het basisonderwijs gewerkt en ben daarna opgeleid als pedagoog/onderwijskundige. Na jaren als onderzoeker /docent gewerkt te hebben bij de Universiteit van Amsterdam, ben ik als trainer, coach en begeleider van (onderwijs) vernieuwingstrajecten in het bedrijfsleven aan het werk gegaan. Het ontwikkelen van effectieve programma’s voor het management van scholen leverde toen voldoende onderzoeksonderwerpen op. Zowel tijdens als na mijn studie is die belangstelling voor effectieve organisatiestructuren gebleven. De projecten die ik oppak hebben allemaal te maken met het juist inzetten van competenties en het vernieuwen van werkwijzen of versterken van ‘eigen oplossingen”. Ik werkte o.a. voor: gemeenten, provincies, ministeries, schoolorganisaties, kunstorganisaties, samenwerkingsverbanden voor zorg, landschapsontwikkeling en Groen voor gezondheid. Juist dat laatste heeft geresulteerd in de ontwikkeling van Kindergroen. Ik heb een vierjarige opleiding tot Integratief kindertherapeut gevolg bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Dat resulteerde in een praktijk voor het begeleiden van kinderen en hun gezinnen. Ik zet daarbij de natuur in als context en middel om tot zelfkracht bij zorgvragers te komen. Ook jongerencoaching behoort tot mijn activiteiten. Het ontwikkelen van nieuwe trajecten en omgevingen voor een gezonde ontwikkeling van jonge mensen streef ik na. Ik ben dus veelzijdig aan het werk als:

* Adviseur groene ruimte voor kinderen en Groen voor Gezondheid van kinderen en jongeren;

* Pedagoog en Kinder- en jongeren coach / therapeut in en met inzet (van) de natuur

* Vrijwillig boswachter bij Natuur monumenten.

 

Yvon wordt door opdrachtgevers, cliënten en collega’s omschreven als:

* rijk aan verbeelding

* consciëntieus

* creatief

* ordelijk

* praktisch ingesteld

* verstandig

* zorgvuldig.

 

De projecten die ik ontwikkel en begeleid, kenmerken zich door een hoge productiviteit bij de betrokkenen, creatieve mogelijkheden zoeken, samenwerkingsvermogen vergroten, lerend vermogen verhogen.

https://www.facebook.com/yvon.schuler